ADD40 – Transportation and Sustainability

TRB 2018 Annual Meeting Tuesday, January 9, 1:30 – 5:30 pm ET Independence C (M4), Marriott Marquis

ADD40 Committee Updates: https://www.trbsustainability.org/

TRB compiled "sustainability" sessions http://onlinepubs.trb.org/onlinepubs/am/curated/sustainability.pdf

Topic	Duration	Lead	Time Est.
Welcome and agenda	10 min	Tim Sexton, Minnesota DOT	1:30 -
• overview, chair/VC intros		Tara Ramani, TTI	1:40 pm
Attendee introductions	10 min	Tara Ramani and Tim Sexton	1:40 -
Name and affiliation			1:50 pm
Member, friend			
• 1 goal you have for participating			
in ADD40			
Committee business	30 min		1:50 -
• TRB updates		Bill Anderson, TRB	2:20 pm
Member rotations		Tim Sexton and Tara Ramani	
 Acknowledgements & awards 			
YMC opportunities			
Committee updates	30 min		2:20 -
Paper review		John MacArthur, Portland State	2:50 pm
Research		Dr. Ralph Hall, Virginia Tech	
Communications		Dr. Giovanni Circella, GA Inst. of Tech.	
Session Planning		Dr. Yanzhi (Ann) Xu, ARPA-E	
Sustainability Measurement		Dan Hardy, Renaissance Planning Group	
Strategic Plan		Seth Stark, Washington State DOT	
Attendee Updates	15 min	Any/all	2:50 -
Upcoming meetings &			3:10 pm
conferences			
Relevant session or other			
committee updates			
Break	10 min	Break	3:10 -
			3:20 pm
Small group discussions	60 min		3:20 -
We're going to take advantage of	(15 min		4:20 pm
having a bunch of smart people in	each)		
the same room. Facilitated		Tanialanda	
discussion.		Topic leads	
CV/AV/EV/Shared vehicles			
Asset Management			
Social Equity			

ADD40 support			
Small group report out	40 min (10 min each)	Topic leads	4:20 – 4:50 pm
Last word and adjourn!		Tara Ramani and Tim Sexton	By 5 pm

Reminder – Risk and Resilience Caucus: networking event for sustainability and resilience focused committees, 7-8:30 pm, West Overlook of Convention Ctr.